10 czerwca klasa III Tl wraz z wychowawcą Adamem Kurzyńskim spędziła miło i pożytecznie czas na wycieczce przedmiotowej w Tychach . Wycieczka składała się z dwóch etapów. Pierwszy to powtórka z magazynowania - uczniowie mieli okazję zobaczyć jeden z najnowocześniejszych magazynów wysokiego składowania. Zaczęli zwiedzanie od frontów przeładunkowych, a następnie przez kolejne fazy pracy magazynu zobaczyli jego funkcjonowanie oraz pracujące w nim urządzenia zautomatyzowane, o których była mowa na lekcjach w klasie II. Teraz można było porównać swoje wyobrażenia o nich z rzeczywistymi, pracującymi urządzeniami. Druga część wycieczki to wizyta w Browarach Tyskich. Mogliśmy tam prześledzić cały proces produkcji piwa, poznać historię powstania browarów. Ale najbardziej wyczekiwany moment to warsztaty degustacyjne. Prowadził je cervesario, czyli piwny znawca i degustator. W czasie warsztatów zaprezentował nam na trzech różnych próbkach jak wydobyć z piwa pełen bukiet smaku i zapachu.
Natomiast 12 czerwca na wycieczkę do magazynu pojechała klasa II Tl z wychowawczynią Dorotą Adamaszek. Wyjazd rozpoczął się z małymi „przygodami-opóźnieniami", ale dalej już wszystko przebiegło prawidłowo. Dla drugoklasistów była to mała powtórka przed czekającym ich za niecałe dwa tygodnie egzaminem z pierwszej kwalifikacji A.30. Niestety do browaru nie mogli pojechać ze względu na wiek – wymagane ukończone 18 lat.
Więcej zdjęć w GALERII.